Παιδικά & Εφηβικά τμήματα

Για τα τμήματα Δημιουγικού Χορού για Toddlers, Babies και Παιδιά πατήστε ΕΔΩ.

Χορός για παιδιά και εφήβους

Τα παιδικά μας τμήματα λειτουργούν 2 φορές την εβδομάδα και διδάσκονται σε αυτά οι χοροί του κόσμου, με ιδιαίτερη έμφαση στo στη Jazz, το αγαπημένο μας Μπαλέτο, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι.

Τα εφηβικά μας τμήματα λειτουργούν στη σχολή μας στο Παλαιό Φάληρο.

Εφηβικό Τμήμα Jazz & Shuffle Χορών

Τρίτη και Πέμπτη στις 18.00-19.00 στο Παλαιό Φάληρο.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 10-15 ετών.

Εφηβικό Τμήμα Jazz & Shuffle Dance

Τρίτη και Πέμπτη στις 19.00-20.00 στο Παλαιό Φάληρο.

Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια 8-10 ετών.

Ο Jazz χορός συνδυάζει το ρυθμό με την χορευτική έκφραση. Διδάσκεται μέσα από την εξερεύνηση και το παιχνίδι με τις βασικές έννοιες και αρχές του χορού. Οι μικροί χορευτές και χορεύτριες πειραματίζονται, εκφράζονται και δημιουργούν το δικό τους χορό αυτοσχεδιαζοντας.

Σ’ αυτό το μάθημα θα μάθουμε τα βασικά βήματα των jazz χορού, θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα ανακαλύψουμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να κινηθεί. Μέσω της τεχνικής θα δυναμώσουμε το σώμα μας, θα βελτιώσουμε τη στάση και την ελαστικότητά μας, θα μάθουμε να ακούμε τη μουσική και να την ακολουθούμε όταν χορεύουμε. Μέσω του αυτοσχεδιασμού θα καλλιεργήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, θα ανακαλύψουμε τον προσωπικό μας τρόπο κίνησης, θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του καθενός.

Το μάθημα ξεκινάει με ασκήσεις κατάλληλα σχεδιασμένες για την ενεργοποίηση, το ‘ζέσταμα’ του σώματος, ώστε να μπορέσουμε να χορέψουμε με ασφάλεια. Στη συνέχεια εισάγουμε σταδιακά κινητικές φράσεις και έννοιες που αποτελούν τη βάση της jazz, τις οποίες χτίζουμε σταδιακά σε μικρές χορογραφίες. Εισάγουμε επίσης έννοιες της μουσικής και του ρυθμού, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Απώτερος στόχος του μαθήματος είναι να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών, να διευρύνει τη σκέψη τους και την αντίληψή τους για τον κόσμο και για τον εαυτό τους.

Το Authentic Jazz ή Solo Jazz είναι ένα είδος χορού με αφροαμερικάνικες ρίζες που αναπτύχθηκε πάνω στη jazz και blues μουσική. Οι απαρχές του βρίσκονται κάπου στο 1800 (cakewalk), φτάνοντας στην ακμή του τις δεκαετίες 20΄-40’ (Black Bottom, Charleston). Στην πορεία επηρέασε και άλλα χορευτικά είδη όπως modern jazz, hip hop, house, shuffle κ.α.
Eίναι ένας πολύ διασκεδαστικός χορός που χορεύεται ελεύθερα επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό ή και σε χορογραφίες. Ελάτε να μάθουμε εντυπωσιακά βήματα, πολυρυθμίες και ρυθμικά πατερνς καθώς και την επικοινωνία μέσω του σώματος και φυσικά της Jazz μουσικής!
Το Shuffle dance είναι το χορευτικο στυλ το οποίο γεννήθηκε στη club κουλτούρα της Μελβούρνης στα 80s.
H δημιουργία του αποδίδεται – όπως και του Hip Hop- στους Αφροαμερικανούς και στα πρώιμα είδη χορού, Jazz, Tap κτλ., από τα οποια ενσωματωθηκαν βήματα, ενέργεις και κινησεις από τη δική τους χορευτική ιστορία.
Έγινε πολύ δημοφιλές στο Λονδίνο και στις μέρες μας χορεύεται φανατικά παγκοσμίως.
Είναι ένας χορός κατά βάση αυτοσχεδιαστικός, ο οποίος δίνει έμφαση σε γρήγορα και περίπλοκα βήματα με τα πόδια.
Εμείς θα ξεκινήσουμε μαθαίνοντας τις βασικές κινήσεις και φιγούρες και θα προσεγγίσουμε τον αυτοσχεδιασμό.
H μουσική θα ειναι Electro Swing και House!
Mη διστάσετε να έρθετε για ένα δοκιμαστικό μάθημα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα παιδικά μας τμήματα και τις άλλες δράσεις μας για παιδιά θα βρεις στο site μας newton.edu.gr.