Η Έλενα έκανε το πρώτο μάθημα Jazz χορού όταν ήταν τεσσάρων ετών, και από τότε δε σταμάτησε να χορεύει! Καθώς περίμενε στην ουρά για μια οντισιόν στο Λονδίνο, είδε στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα ζευγάρι να χορεύει στις μελωδίες ενός σαξοφωνίστα. Αμέσως ερωτεύτηκε το Lindy Hop! Το 2012 γυρίζοντας από το Λονδίνο έβαλε στόχο την διάδοση της αγάπης της για τους αυθεντικούς swing χορούς και άνοιξε το στούντιό της το οποίο και ονόμασε ‘Jump & Jive’ (στην αργκό σημαίνει ‘’να πάνε όλα τέλεια’’ / ‘’να περάσετε σουπερ’’).

Από τότε, στη σχολή της διδάσκονται όλοι οι αυθεντικοί swing χοροί από την δεκαετία του ’20 – ’50. Έχει σπουδάσει για … σχεδόν δύο δεκαετίες, Jazz μουσική και είναι κάτοχος Master Degree στη Χορογραφίά (MFA Choreography). Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνιολογίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).  Έχει διακριθεί σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό  με αποκορύφωμα την 2η θέση της στο Solo Jazz Competition και την εξίσου 2η θέση στο Solo Charleston Battle του Rock That Swing Festival 2018.

Ως δασκάλα έχει διδάξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σταθερές συνεργασίες στο Λονδίνο και την Αθήνα όπως στην Pineapple Dance Studios London, την σχολή του Πάνου Μεταξόπουλου, το Dragon Swing Fest, το Rock That Swing Festival κ.α. καθώς και σε πολλά άλλα φεστιβάλ στο εξωτερικό και ανά τις πόλεις της Ελλάδας. (Treviso, Prague, London, Bergen, Krakow, Θεσσαλονίκη κ.α.)
Της αρέσει να βλέπει τους μαθητές της να ξεπερνάνε τα όριά τους και να δίνουν τον καλύτερό τους ευατό χορεύοντας!

Παράλληλα, οι μουσικές της γνώσεις γύρω από την Jazz την έχουν οδηγήσει ως DJ στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανά τον κόσμό – Rock That Swing Festival:Munich-Germany, Harlem:Vilnius-Lithouania, Herrang Dance Camp: Herrang-Sweden κα.